PRESSCITAT

"Pappan spelas av en underbart känslig Per Öhagen, alldagligt genombeige, ensamt huttrande och välvilligt klyschande. Hopplöst tafatt när han stammar fram inlindad sexualupplysning för Leia."
SVD 2016-11-20

”Per Öhagen plockar hem ännu en av sina suveräna, och alltid i ögonvrån så varma, rolltolkningar”
NUMMER 2014-11-03


”Knappt 30 enkla klappstolar i en ring, cykeln i mitten och Per Öhagen i den enda rollen som Krister, Jannes vän i nöd och lust. Makalös teater. Suveränt skådespeleri i säkrast tänkbara regi.”
EXPRESSEN 2013-09-23


”Men som sagt, allt kommer an på förtäljaren och Per Öhagens sceniska auktoritet är lika stor som någonsin Jannes förmåga att dupera sina vänner. Från det minimala scengolvet möter Per Öhagen blicken hos var och en, han omfamnar publiken lika auktoritativt som han ger röst åt karaktärerna i Jannes tillvaro. Ena stunden förmår han krympa ner till mikronivå och det marsvin Janne får smeka hos vännen Kille. Den nästa växer han ut till ett åskmolns storlek, en uppvisning hur rädsla tystar.”
DN 2013-09-15


"Känslorna spränger under Per Öhagens kavaj, med ett allvar på liv och död. Svetten rinner och luften tjocknar av koncentration. Han bär berättelsen, gör den till sin och ger den till oss.”
SVD 2013-09-15


”Men pjäsens starkaste blötdjur är ändå betjänten Conseil i Per Öhagens frodiga gestalt. När han ömsom lipar och tröstar, ömsom retar och söndrar, svallar vågorna som högst.”
EXPRESSEN 2014-02-24


”Spelet är en berättelse om män som människor och allra mest människa är Per Öhagens betjänt Conseil. Hela hans uppenbarelse är som en scenisk omfamning då han ända in till sista svettdroppe gestaltar hur manligt, kvinnligt, mänskligt i lycklig förening bygger en personlighet som räds mycket men vågar allt”
DN 2014-02-24


”Och så den underbare Per Öhagen vars yvighet på ett fantastiskt vis också rymmer snabbt förbiilande hemligheter- - - som skänker auktoritet åt spelet. Som Guiche, en av de försmådda Roxanefriarna, dränker han sitt nederlag i spetsad humor.” 

DN 2014-06-07

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar